Stafetthesten blir overført frå medlem til medlem!

Annette Olofsson

Da har de blitt min tur at skrive om hesten min og me sjøl. På masse SVORSKISK.


Stafetthest ,,,, jaha å da blir de så her.

Jeg heter Annette Olofsson og er 42 år gammel, flyttade  til Lom i Jan 2009 og siden til Skjåk i August samme år.

Om jeg tenker tilbake så hade ja nog gjort et annet valg en de ja gjorde høsten 2009, da livet mitt ble med hest. Ja hadde valget å få en hoppe på foder, men ja såg inget i den hestens øyen som ja såg i Sleipners å herre gud så sold som ja blev. Ja har då vel alder i hele mitt liv sett en sån 6-ig rompe i hele mitt liv, den var ju bare namnam mmmmmmmmm så go.

En meget vakker 4 årig coca-cola brun Sleipner, som ja forelsket meg i fra fyste stund, men de var vell kanskje ikke hellt som han såg på de. Som siden har viset seg har blitt meget gla i meg å de er en go følelse i hjertet mitt.

Under åren som har gådt med kjøring og ridning så har ja fallit helt for kjøring for da er de ikke like lett å ramle av, håper ja da, og ja ser på min hest at han trivs meget godt med å draa vogn.

Min mamma som er like dom som ja tykker ille om data og let meg faktiskt  gå på rideskole fra ja var 12 te ja var 16 å de var supert.

Jeg har som barn drivi med hest som var på gården hjemme der ja bodde i mange år men man var ju barn å ingen som hade noe intresse i at hjelpe så ble ting som ting ble, som regel gikk de bra, ja datt nesten ikke av og var alder redd for noe, var på riksvegen med en stor hest som ikke  var gla i asfallt og store og små biler men de bekjymret meg masse lite, og de gekk som regel bra, var ju bare å hålle i seg. Som ja alltid gjorde.

Min pappa er min største helte og han sende me på ride skole , med et barn med adhd så var de nog godt å få litt avlastning iblant,  de 1 var sprang å ja glemmer de alder han hette Amigo å gud va vi va bra. Vi kom på 3 plass i konkuransen som var i slutten av legret.

De andre var med inriktning på dressyr og hann hette Mick å de var konkuranse i slutten av uken og den vann vi, var ja stolt eller va ja stolt, jorå så atte.

Men sen så gekk de mange år utten at ja hade noe med hest å gera, fra 16-32 år, men kærleken for dyr de har ja alltig hatt og de vil alltid vera slik.

Så når ja kjøpte Sleipner så trudde ja at hvor vanskeligt kan de vera , å fy f..n de kan de. Ja fekk masse hjelp av Åsne å de var så bra, å Ingeborg når vi skulle ut å kjører for fyst gangen når Sleipner drog full fart åt…………. jisses de var tur at hu var med.

Å nu så har ja beste veninna Ann-Kristin som hjelper til og dette trur e stort på, å så er ja masse gla at min kjæreste  Jon har intresse å vil lære seg å ride, å få bli me på fjelltur med goaste hestgubben i Skjåk Jakob. Han den der 6-ige rompa mi har nå i mai blitt 9 år og de er en kærlighet som alder kommer at gå over så lenge vi er i livet.

Da blir de Synne Rustad som får stafettheten denne gangen.

 

Elisabeth Tomte Schau

Da er det Elisabeth Tomte Schau som har stafetthesten:

Da var det visst min tur å få stafetthesten, så jeg får skrive så godt jeg
 kan.Jeg heter Elisabeth Thomte Schau og har per i dag 3 hester. Jeg begynte på rideskole når jeg var 6 år, red der i ca 5 år.
Da blei det ett lite opphold fra rideskole, men red hos tanta mi frem til vi flyttet til jessheim. Da havna jeg på en privatstall med 11
hester. Der fikk jeg være med å ri inn hester, være med som hestepasser på stevne, og som betaling fikk jeg ridetimer på en fullblods med navn
Sea Viking. Etter 3 år som hestepasser ble jeg forrytter for denne hesten, og iløpet av de 3 årene hadde det kommet opp ridehus og 32 nye stallplasser
som ble fylt opp av hester nok så fort! Det var da min egentlige hestekarriere begynte. Med 3 forhester og 4 andre hester å ri og stelle hver dag ble det liten tid til skolearbeid, så det endte med at i mellom øktene måtte jeg sitte på ett bord å gjøre 5 og 5 oppgaver til jeg var ferdig.
Jeg fikk instruksjon av bl.a Anne Cathrine Sellæg som er med på landslaget i feltritt (skryte skryte :P), noe som fikk ett kjempeløft i nivået mitt.

Her ble jeg kjent med ei jente (og hesten hennes) som skulle forandre livet mitt nok så drastisk. Den jenta heter så mye som Ida Cecilie med hesten Herman.
De flyttet til Lom, over 30 mil unna! Men etter avtale med Ida, skulle jeg på rideleir med Herman sommeren etterpå. 14 dager før vi skulle på leir, reiste jeg på ferie til Ida. Og hva ventet meg her? Jo, Fjordingsmartnan! 
Men det første vi skulle når jeg kom ut av bussen var å være med på tospann kjøring med Jakop Brennhaug og de fine dølahestene Kvikk og Tappen. Men før det var det en annen hest som vekte min interesse, og jeg måtte jo bort å hilse på. Hesten kom bort å la panna på brystet mitt med en gang, hesten viste seg  å hete Ringo! :) 

Og etter den gangen, har jeg hatt Ringo. Vi flyttet til lom seinsommeren 2008, og fikk Ringo på for. Mamma skulle kjøpe Ringo til meg hvis jeg gikk ut av skolen med 3 eller mer i alle fag.  (det skal legges til at da hadde jeg bare 1 og 2, pluss at jeg ikke hadde karakterer i noen fag)
Og det gjorde jeg. 5 år er gått, og jeg har fremdeles Ringo, og 2 andre hester. En fullblods (Page Turner aka Tom) og en varmblodstraver (Catroux aka Cat). 

Jeg kan tørre å påstå at jeg var på 120cm og LB nivå i sprang og dressur, men har nok falt en del der asså. :/ 

Vel, mer er det vel egentlig ikke å skrive. Ble med en "livshistorie" enn noe annet, men har aldri vært flink på slik her :P 

Er det noe dere lurer på, så er det bare å spørre :) 

 Bilde av hesten som hopper er Ringo, den andre er Catroux.

Jeg gir stafetthesten videre til Annette Olofsson!

Ingrid Jogerud har stafetthesten

Hei folkens!

Etter å ha haft stafettpinnen i ca 1år (nesten utta overdrivels)kjøm d nå ændele ei helsing frå denna bidragsytarn mæ. Bædre seint æl ælder, hehe.

E heite Ingrid Jogerud og såg dagens ljos i Hammerfest året 1987. Ca ett år deretter fænn e for fyste gång ut kæ æn hæst va fornåggå, og dermed va det gjort; Det va hest d gjekk ti um e så sku måtte leike at e va ænn sjøl. Mine beste barndomsminne æ blant anna frå da en bestefar Jogerud tok me mæ på barneridning på Bispen camping. Någre år, utslitte buksekne og sjølsnikra treheste etter fekk e endele bynde på riding på Sørem , og det va stor glede i heimen. Der rei e kvar fredag i 7-8 år fyrry det da e gjekk i 8.klasse vart bestemt at det sku anskaffast hest sjå Jogerud. Etter faderens ønske skulle det være unghest, og det sku væra hingst. Langt innpå Finnskogen sto det ein lurvåte liten hingsteragg tå en nordlandshest som heitte Lyng Bork, å sjøl um ho mor meinte at detta såg ut som et esel så vart en mæ heim åt Skjåk. Og, ette mangearbeidstime, snårr og tårå så vart det jammen hest tå Borken mæ. Og det stoppa ikje der. Etter et par år sto det jammen både en fjording og en nordlending te uti håggån, Vinjemadsen og Bajas.  Det va kort oppsummert min start på karriera som hesteeigar.

Nå for tiden æ student på Lillehammer og skriv i vår bacheloroppgave i organisasjon og ledelse. Her har e med me min kjære Bajas. Hæn står uppstalla på Birkebeineren hestesenter der ås for det meste trena dressur etter beste evne. Målet æ å væra mæ på NM for nordlandshest så fort ås når nivåkravet for dressur og sprang.

Bildet æ frå vår stevnedebut LD- dressur på Birkebeineren våren 2011.

Mona Bøhle har stafetthesten

Da klarte e ændele å gripe staffethesten mæ sjøl um d tok lite ti J

 

Navne mitt æ Mona Bøhle æ fødd i `83 å æ sambuar mæ Arild Fallingen. Åss bur på Ramstadstrond å driv som gardbrukare på Nistun Rudsar. På tale i dag så har åss 130 dyr mæ stort å smått. Mjølkekjy, ammekjy, ongdyr, kalve, saue, honde, katte og sjølsagt ein flokk mæ hæste. Ha trappa ne lite på antall heste di siste åre, har i dag 11 stk.

- To islandshæste og resten døl.

 

Ha drivi aktivt mæ avl i flære år, men ha nå valgt å trappe ne, da markede æ role og tie kje strækje te. I fjor vår fækk åss kåra vår fyste hingst, Finndals Blesen som æ egenavla.

Blesen æ nå på utvida bruksprøve, så da gjænstår d å sjå um n bli premiert våren 2011…

 

Hestedilla ha e støtt haft, å mæ mine trofaste foreldre som årka å kjøre me åt Sørem i Vågå kvar viku i vinterhalvåre frå e va 7 – 12 år sette e virkele stor pris på! Ællers va e mykjy på besøk hjå døm som hadde hæst i bygde og d va kje mange den gång, 7-8 stk trur e… Laura på Mogarn va “min fyste hest”. Ho hadde si egor sukkerpakke kjøm e ihog som d sto LAURA på! Da va e 2-3 år. J

 

Såmårn ette e fylte 12 år, fækk e min fyste hæst på for, ei stor dølamærr mæ navne Silva.

Ette den ti ha hestetalle vukse og mange raså ha våre utprøvd!

E dræiv mæ turistridning på Sota Sæter i 5 såmre, frå 1998-2002. I flære år ha åss tikji på åss kløvje uppdrag i Reinheimen. Ællers bruka åss hæstån både i dressur, sprang og kjøring.

 

Åss æ i full gang med restaurering tå setra vår i Finndalen. Seterfjose vart tikji i bruk tå mjølekjyn i 2006, I d gamle seterhuse fløtte åss inn ti hausten 2009. Åss ha mæ sætt upp eit større hus og kjøpt ein lafta stæill mæ låve. Plan æ å drive mæ turisme og fjellture på hæstryggen. Men som mæ plane flæst så tæk ting lægre ti æl n trur. E gleda me virkele te å bli færdig mæ æll bygging å bære nyte alt åss ha fått te! (Da æ vel e pensjonist(!)? Hehe!)

 

     

Vel vel, der mista e staffetthesten… Nugun såm ha funnen at???

 

 

 

 

 

E ån Stian bror samen mæ Laura å følle henna.

Ann Hege Rådal har stafetthesten

Hei hei, mitt navn er Ann Hege Rådal ! Jeg er 36 år, gift med Jorulf og har to gutter, Gunnar og Johan. Vi kommer fra Stjørdal kommune i Nord Trøndelag, men har bodd i Gudbrandsdalen siden våren 2005.
 Hest har jeg hatt siden jeg var 9 år, og startet da med fjordhest. Var med og kjørte hest under OL på Lillehammer i -94, drevet et Dølahestsenter med hovedsaklig oppdragskjøring og avl på Dølahest. Nå driver vi litt med oppdragskjøring, men mest med avl av Nordsvensk Brukshest og Dølahest. Per i dag har vi 11 hester. Derav to premierte hingster. Snertegutt (døl) med 2.pr og Zultan (nordsvensk) men 1.pr. Vi bruler hestene våre til alt mulig forskjellig fra kjøring, kløving, ridning, utstilling, kos å mye mye mere. Grommhesten min er Blådøla, ei 15 år gammel blå ( hvit ) hoppe. De andre hestene vi har er : Snertegutt, Zultan, Turte, Modøla, Sagmos Raya, Døla Svarten, Himil, Døla Blån, Døla Prinsen og Døla Brunen. 
 
Jeg leverer stafetthesten til Mona Bøhle

Lisanne Dijkstra har stafetthesten

Mitt navn er Lisanne Dijkstra og er 14 år gammel. :)

Interessa mi er hest. Eg sjølv har 2 hester (Søos Ylva og Døla Frøya), men på garden har vi 6 stk.
Eg har drevet med hest i ca 6-7 år, og blir ALDRI lei av det :) Har hatt mange forskjellige hester, men noen av dei er solgt og noen har eg enda :)
Søos Ylva kom til garden sommeren 2008. Ho er ei dølahoppe som nå er 4 år og ho fekk ei hoppe sommeren 2009, og fekk namnet Døla Frøya.
Innan hest driver eg med sprang, kjøring, dressur, tur og m.m.
 
 
Eg leverer stafetthesten til Ann Hege Rådal. :)

Ingeborg Haugen Flatmo har stafetthesten


Mitt navn er Ingeborg Haugen Flatmo og er 15 år gammel.


mine interesser er selvfølgelig hest Jeg har selv 2 hester, ei tinker hoppe på 22 år og ei dølahoppe på 3 år Mine interesser innen hest er litt sprang, dressur, tur og kjøring m.m.
Jeg har drevet med hest ca 3-4 år og har ikke tengt på å slutte med det!
I stallen min er det 4 hester som leier plasser, og jeg trener så sant jeg ikke trener mine egne

Så å si er det vell ikke mer å si om meg og mine.

Jeg leverer stafetthesten til Lisanne Dijkstra


Astri Sveine har stafetthesten

Mitt navn er Astri, og er snart 16 år gammel. Er ei heste- & hunde-frelst jente som nå har drevet med hest i ca 8 år. (noe av og på). 

Sommeren 2006 ble jeg den heldige eieren av Marte Stjerna, ei nå 16 år gammel kaldblodshoppe. Dette er en allsidig hest som elsker fart, spenning og jobbing. Det er derfor en perfekt hest til mine interesser som er dressur, sprang, turriding og horsemanship på hobbyplan.

Det var vel det å si om meg, og jeg gir stafetthesten videre til Ingeborg Haugen Flatmo :)

Ragna Hove Rikheim har stafetthesten

"Ragna heter jeg. Jeg er (i overkant) femten år, og har drevet med hest i ca fem år nå.

 For snart to og et halvt år siden hentet jeg min første hest, Excite, fra Trøndelag. Hun er en flott svensk varmblodstraver hoppe på 11 år. Hun hadde med seg litt bagasje, fra en fortid jeg egentlig ikke vet noe sikkert om. Ellers er hun jo veldig givende. Jeg føler jeg har vokst mye det siste året. Jeg har kanskje ikke hatt noe valg, hehe.

Hverdagen vår består av noe grubling og problemløsninger, men også fres, tull og kos.

Når det gjelder interesse, så har jeg størst ambisjoner innenfor dressur og horsemanship/bakketrening. Men har jo lyst til å få en smake bit av det meste. Men, et skritt av gangen. Man må ha et fast grunnlag før man kan begynne å bygge, og man må vell ta i betrakning at jeg ikke har kjøpt meg en dressur hest heller ;) "

 

Trur e levera "stafetthesten" åt ho Astri Sveine:p

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

15.10 | 21:25

Minya Helene Kleiven Renaa ønsker å bli medlem. (Junior, med bladet hestesport).

...
01.08 | 22:28

Kan den som har ansvar for stevnet i september ta kontakt med meg? Har mistet tlf nr... Hilsen dommer'n

...
20.07 | 21:51

Takk for nyttig info

...
14.02 | 20:46

vet ikke om det var noen aldersgrense, men vi har en stall i kommuen her som har ridning til barn fra 4år(tror jeg) :)aktiviteter hver uke :)

...
Du liker denne siden